onsdag 26. mars 2008

Sprachkurz

Me har naa hatt vaare to förste dagar paa spraakkurs. Me er 70 personar fraa alle fem verdensdelane. Altsaa blir det mange rare uttalselsar naar me alle
skal snakka tysk. For det meste gaar dette greit saa lenge me tar tida til hjelp. Det er heller ikkje alle tema som er like lette aa snakke om fordi me ennaa ikkje kan saa mange ord og heller ikkje dei same orda.

Til i morgon skal me skrive 1-2 sider om kva me gjorde siste veka för me reiste hit. Her blir det muligens litt dikting for aa unngaa dei vansklegaste orda og setningane. Men saa er det vel heller ikkje fordi dei skal vite kva me har gjort, men for aa sjaa korleis spraaket vaart er at me gjer dette.

I morgon og fredag er avsatt til byraakrati - 1 1/2 dag! Det er saa mange forskjellige kontorer me maa innom - i rett rekkefölge - at me har folk som skal fölge oss.  Naar eg ein gong innimellom ikkje frustrerer meg over dette, er det ganske komisk. :)

4 kommentarer:

vegard ullenes sa...

lykke te med å stilen. Vegard

Anonym sa...

Kjære søster & svoger :)
Så kjekt å følga med på bloggen dåkkars! Ser ut som dåkke har d bra :) Her i Tromsø e d fremdeles vinter og snø (kjeme vel t å vera d någen mnd. ennå....)
Kos dåkke masse!!!
Klem frå storasysterå :)

Anonym sa...

kjek � lese hva dere driver med

Åshild sa...

ska sei det skjer masse på denne bloggen! det e så kjekt å lesa om koss det går med dåkke i Tyskland. Håpe dåkke komme t å få det heilt konge!