søndag 27. april 2008

Grillfest i parken

Mens studentar i Norge pensar seg inn på eksamen, semesterslutt og sommar, har dei studerande i Tübingen akkurat kome igong med eit nytt semester. Også me har funne ein slags kvardagsrytme her i Tübingen. Etter at me drog hit rundt påske tok me til med eit språkkurs og etter at det var over, har me dei to siste vekene starta vanlege studier. I tillegg til språkstudier i tysk tar me liknande fag som me er vane med frå Oslo. Marte med matematisk analyse og eg med sosialpsykologi og interkulturell kommunikasjon. Det skal iallefall ikkje stå på navnet...

Studiene går stort sett greit, sjølv om det av og til kan vere vanskeleg å forstå det som blir sagt. Men tysken vår kjem seg, smått om senn. Dessutan er det mykje greie folk her som tar seg tid til å forklare litt ekstra for ein stakkarsleg utlending.

Ein dag var me saman med 40 andre frå språkkurset på grillfest på Neckar Insel, ei øy i elva som renn gjennom Tübingen. Veret var fint og me storkosa oss i parken. Det er kjekt å halde kontakten med gjengen, fordi me har blitt spredd rundt til alle kantar av byen i tida etter startkurset. På kurset var det folk frå eit titalls ulike nasjonar. Alle har me reist til Tübingen for å lere betre tysk, bli kjent med nye folk og for å studere i Tyskland. Denne dagen nøyt me det.





På elva Neckar kan ein leige seg ein båt og la seg stake gjennom den vakre byen.


Ingen kommentarer: