onsdag 18. juni 2008

Ro, ro, ro din båt

I starten av semesteret meldte me oss på rokurs gjennom universitetet. Fredag morgon 6.30 - 8.00. Du synes kanskje det er litt tidleg? Det gjer me og... Likevel har me klart å komme oss opp, og har hatt någen fine morgonar på elva Neckar. Her er det ikkje snakk om færinger, men konkuransebåtar med fire roarar og ein kombinert styrmann og sjauar. Det som då blir utfordringa er at ikkje årene kolliderer. Slik roing er vanskeleg, for alle må jobbe saman og halde fokus. Fer det ein båt forbi (som Jone ville se på), kjem han litt ut av rytmen og alle må stoppe og finne rytmen på nytt.

Ein gong i året blir det arrangert tur til Bodensee for å ro ein lengre tur og for å øve på å komme seg opp i båten igjen dersom han velter. Me greip muligheten og reiste saman med 15 andre frå roklubben til Bodensee på lørdag. Dette er Tysklands største innsjø og ligg sør for Tübingen på grensa til Sveits. På Bodensee er det mange båtar og alltid mykje som skjer.


Første post på programmet var kantring. Då var det fram med veltepetterane, slik at me var garantert å tippe over. Dette blei årets første bad for oss begge to, og "badepyså" Jone tok seg til og med ein ekstra svømmetur i Bodensee.

Etter grilling la me ut på langtur. Med fire båtar kryssa me Bodensee, frå Insel Mainau (svensk øy!*) til Unteruhldingen. Der gjorde me strandhogg og koste oss med is. På ein dag med både sol og litt vind er det mange båtar på sjøen og dermed også bølger frå alle kantar. Av og til slo bølgene opp i båten, men for det meste oppførte dei seg pent og halt seg på sjøen.

*Insel Mainau: Øya blei gitt til ein svensk prins som medgift, då han ein gong for lenge sidan gifta seg med ei tysk prinsesse. Søtt.

.

Ingen kommentarer: